Centre d'Atenció Primària. La Seu d'Urgell

Centre d'Atenció Primària. La Seu d'Urgell

1er Premi Infraestructures

L'edifici és un paral·lelepípede que s'adapta al solar ia la normativa de profunditat edificable, cosa que dóna lloc a un cos més alt al carrer de l'Orri, amb tres nivells i un volum més baix darrere d'una sola planta.

El volum més gran retrocedeix a la cantonada dels dos carrers, fet que remarca la zona d'accés a l'edifici, i també a la trobada amb el solar veí. Aquestes dues reculades permeten l'entrada de llum natural a les sales d'espera de totes les plantes. La mateixa forma de l’edifici ens permet ordenar els blocs de consultes i sales d’espera i altres unitats funcionals que demana el programa. D'aquesta manera l'ordre es manté igual a totes les plantes, cosa que facilita l'ús de l'edifici per part de l'usuari.

A la planta baixa s'ubiquen la zona d'accés i atenció a l'usuari, així com les àrees assistencials d'atenció continuada i educació sanitària que requereixen un accés ràpid i fàcil; i l’àrea de pediatria, evitant el moviment de cotxes i nens per la resta de plantes del centre. A la primera planta, s'ubica l'àrea de medicina general. I a la segona planta, l'àrea polivalent i administrativa. A la planta soterrani, es col·loquen les instal·lacions, magatzems i vestidors. Aprofitant la llum natural i ventilació del pati del darrere.

Client

Generalitat de Catalunya. CATSALUT

Col·laboració

Rafael Delgado

Localització

La Seu d'Urgell. Lleida

Superfície

1.793 m²

Any

2021

Projectes relacionats Sanitat