Projecte d’ Ampliació d'Urgències PS de l'Hospital Santa Caterina per emergència COVID

Projecte d’ Ampliació d'Urgències PS de l'Hospital Santa Caterina per emergència COVID

Concurs 1er Premi

Al mes de Març de l'any 2020, i en conseqüència la Pandèmia de Covid-19, la necessitat de llits de pacients d'urgència es va incrementar exponencialment, de manera que el Consell d'Administració de l'IAS, va anunciar una licitació per a la Contractació administrativa del servei de redacció d'un Projecte Executiu d'Ampliació del Servei d'Urgències a la Planta Soterrani de l'Hospital Santa Caterina.

Durant la construcció de l'Hospital existent es van disposar espais de reserva en l'àrea de Semisoterrani, on encara està disponible una àrea d'aproximadament 500 m2 apte per acollir l'ampliació del Servei d'Urgències. Aquesta nova àrea es tractaria com una estructura permanent lligada perfectament a la resta de l'estructura Hospitalària.

La distribució, si cal, permetrà dividir en dos sectors les àrees d'assistència a pacients d'urgència i que estigui completament a disposició d'aquesta tipologia de pacients. A més, disposarà tres consultes, dues sales d'espera interiors i el control d'infermeria amb 5 llocs de treball. La comunicació amb la Planta Baixa es realitzarà mitjançant una escala i dos ascensors per a transport de pacients enllitats.

Així mateix, en cas que no hi hagi epidèmia, aquest espai tindria usos alternatius per a l'atenció d'urgències amb la facilitat de poder sectoritzar perfectament un circuit de pacients amb simptomatologia respiratòria.

 

Client

Institut d’ Assistència Sanitària. (IAS)

Co-autors

Néstor Sulkin, Walter Marchissio.

Localització

Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, Girona.

Superfície

759,15 m²

Any

Octubre 2020

Projectes relacionats Sanitat