Hospital de Dia. Hospital Infantil Sant Joan de Déu

©Lluís Casals

Hospital de Dia. Hospital Infantil Sant Joan de Déu

NOMINEE #EUMiesAward2022 - MEDALLA FAD 2020

ARQUITECTURA I INTERIORISME: LLONGUERAS CLOTET ARQUITECTES

AMBIENTACIÓ / DISSENY GRÀFIC: RAI PINTO I DANI RUBIO

Hospital de dia oncològic. Servei oncològic infantil, insígnia de l'hospital. Freqüentar aquest servei ha de ser pels petits pacients i les seves famílies una experiència sorprenent que els ajudi a distreure's d'una teràpia llarga i continuada.
Situat al vell mig de la plaça principal, el pavelló representa un bosc, simulant la pineda de l’hospital que no ha pogut tenir lloc en aquest emplaçament. Amb la seva arquitectura s’interpreten les sensacions viscudes en un bosc. Les estructures arbrades i les copes dels arbres, la llum, les clarianes, la penombra, els materials i colors del bosc, es superposen amb objectes reals i irreals.
Darrera d'aquest món de màgia, la part funcional i tècnica està sempre present però camuflada. El nen no percep un servei tecnificat i fred, sinó un món de sorpreses, dosificades en funció de la seva predisposició en cada fase de la malaltia.
Enmig d'aquesta boscana, s'amaguen boxes independents i aïllats, en cas de ser necessari, que asseguren una excel·lent resposta mèdica.

Client

Hospital Sant Joan de Déu Departament de Sanitat, Generalitat Catalunya

Col·laboració

Rafael Delgado

Localització

Esplugues del Llobregat. Barcelona

Superfície

976 m²

Any

2015

Projectes relacionats Sanitat