New Multiple Sclerosis Center. Awarded Palmares Architecture Aluminium Technal 2013

©Lluís Casals

New Multiple Sclerosis Center. Awarded Palmares Architecture Aluminium Technal 2013

Vall Hebron Hospital Complex

AWARDED PALMARES ARCHITECTURE ALUMINIUM TECHNAL 2013

The building reflects the CEMCAT corporate image, a foundation that fights multiple sclerosis devoted to users who require continued attention.

The projected style of the building itself conveys the intention of protecting the arrival and transfer of reduced-mobility patients.

The three turquoise hues of the CEMCAT corporate image that appear on the facade create a chromatic rhythm and pattern of shadows, which are also used inside to identify each of the plants.

The warm tone of the wood is used as a welcoming material both outside — emphasizing the entrance of the centre — and inside — all along the large stair space.

The building extends down to a below-ground floor around two courtyards for rooms aimed at more leisure activities such as the gym, mingling rooms and therapy rooms, where a possible exit to outdoors improves the treatment to be used.

Client

Generalitat Catalunya CATSALUT

Collaboration

Rafael Delgado

Location

Vall Hebron Hospital Complex

Surface

2.035 m²

Year

2012

Related projects Hospitals and healthcare architecture Barcelona