Hospital Infantil Sant Joan de Déu. Nou edifici de Salut Mental. Barcelona

©Lluís Casals

Hospital Infantil Sant Joan de Déu. Nou edifici de Salut Mental. Barcelona

L'edifici de psiquiatria completa l'àmbit edificatori marcat per la normativa urbanística, aconseguint així un edifici que aprofita tota l'edificabilitat i ocupació que estava reservada al solar. L'ús és hospitalització i compta a la planta superior amb zones d'esbarjo i aprenentatge a l'aire lliure, fet que permet cedir a l'ús general de l'hospital tot el jardí que es situa al pati interior d'illa. Aquest edifici es connecta al complex hospitalari mitjançant el "cordó umbilical" de pèrgoles de policarbonat de diferents colors que protegeix en el trànsit peatonal entre els diferents elements.

Degut a l'orientació i vistes, les unitats hospitalització es situen a façana sud, amb vistes al jardí interior i relacionades amb l'hospital. La nord acull les zones menys privades: zones de treball, preparació medicaments, sales comunes i despatxos.

Client

Hospital Sant Joan de Déu

Col·laboració

Beatriz Sánchez

Localització

Esplugues del Llobregat. Barcelona

Superfície

2.786,80 m²

Any

2010

Projectes relacionats Sanitat