Nova unitat de cures intensives (UCI) Pediàtrica i al·logènics a l'Hospital Sant Joan de Déu

Nova unitat de cures intensives (UCI) Pediàtrica i al·logènics a l'Hospital Sant Joan de Déu

Hospital Infantil Sant Joan de Déu

ARQUITECTURA I INTERIORISME: LLONGUERAS CLOTET ARQUITECTES

 

Es tracta d’una reforma d’un espai interior existent a l’Hospital Sant Joan de Déu. No obstant, es projecta nova l’única façana aportant llum natural a la majoria de box però controlant la mida de les obertures per tal de garantir la seva intimitat. 

Al ser una UCI pediàtrica, el box inclou un llit per un adult, ja que està comprovat que el benestar del nen afavoreix a la seva millora mèdica. Per tal d’afavorir la intimitat de les famílies, s’ha previst la instal·lació de vidres polaritzats a l’interior dels box, però per motius econòmics només s’han instal·lat en poques unitats. El requeriment d’aquest servei per part de la propietat era el d’optimitzar al màxim els serveis d’infermeria ja que es demanava un control exclusiu de cada box però amb el mínim nombre d’infermers. És per aquest motiu que l’àrea de serveis ocupen la posició central al voltant de la quan s’ubiquen els diferents box. 

Aquesta disposició anteriorment mencionada, afavoreix l’optimització d’àrees de treball, de zones de preparació, d’emmagatzematge ja que a l’ocupar una posició central, pot ser compartida pel diferent personal assistencial.

Client

Hospital Sant Joan Déu Departament de Sanitat, Generalitat Catalunya

Col·laboració

Rafael Delgado

Localització

Esplugues del Llobregat. Barcelona

Any

2011

Projectes relacionats Sanitat