Centre d'Atenció Primària. Badalona. Premi Mostra arquitectura COAC

Centre d'Atenció Primària. Badalona. Premi Mostra arquitectura COAC

PREMI MOSTRA D’ARQUITECTURA 2016 DEL COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA

Edifici integrat al terreny com substitució de terres d’un parc existent format per dos grans plataformes. Un petit pavelló color terracota de dues plantes que es relaciona amb el parc, es l’únic volum aparent. S’utilitza el mateix llenguatge dels murs de contenció adjacents de la resta del parc. El graffiti recobreix la façana de formigó de l’edifici enterrat.El solar s’ubica dins del parc del Sol a Badalona. Format per dues grans terrasses o plataformes l’edifici es situa a la més baixa, soterrada respecte al nivell del parc (entre una i dues plantes de desnivell). Apareix llavors, un cos enterrat respecte el parc, que continua l’alineació, planimetria i tractament exterior dels murs de contenció actuals que conformen el parc. Una coberta enjardinada consolida visualment el parc a un mateix nivell encara que no accessible per als usuaris per motius de seguretat. En contraposició, un pavelló més lleuger, sobresurt una planta respecte el parc. Aquest, de planta rectangular es recolza sobre la base més pètria que es el volum soterrat. Aquesta està generada per quatre pintes que com no tenen façana es distribueixen al voltant de patis que permeten la ventilació i il·luminació natural de les consultes i sales d’espera. Un gran voladís que genera i remarca l’entrada al Cap. Façana del pavelló formada per lames de formigó amb perforacions per a les entrades de llum. L’edifici presenta unes circulacions molt clares. Es crea un eix que engloba els accessos des de l’exterior i les comunicacions verticals de l’edifici, que dona servei a les quatre pintes de consultes.

http://panelomegazeta.com/blog/inspiracion-%CF%89z-joan-llongueras-y-rosa-clotet-arquitectos/

Client

Ajuntament de Badalona. Engestur

Co-autors

MANEL VALLS / TWOBO

Col·laboració

Marta Pla

Localització

Parc Gran Sol. Badalona

Superfície

4.138 m²

Any

2013

Projectes relacionats Sanitat