Parvulari Centre Escolar Tomas Viñas

Parvulari Centre Escolar Tomas Viñas

El parvulari es situa a l'extrem del solar compartit per l'Institut existent, per tal de preservar de l'activitat escolar dels més grans, respectant la intimitat i independència dels més petits. Construcció en planta baixa adaptada a l'escala del petit usuari. Perímetre amb tanca mixta; d'obra en la part baixa i de reixa la part superior per tal de donar la màxima transparència i ampliar les vistes dels dos carrers que l’envolten. Aules orientades a sud, protegides per un porxo que garanteix la protecció solar i l'aixopluc. La zona posterior es resol amb un mur cec ondulat que fa de façana i de separació amb l'escola dels mes grans. Aquest mur per la seva part interior transmet unes formes sinuoses que aporten pau i fomenten la creativitat. El pati es desenvolupa amb plataformes a diferents nivells, adaptant-se al terreny original i donant una gran flexibilitat al joc i a la creativitat. Mínim manteniment: façanes amb monocapa, fuster IES d'alumini, paviment de linòleum i interiors enguixat i pintats. Tots els exteriors són revestits amb pedra artificial.

 

Economia de recursos i energètics

-La porxada del davant de les aules, proporciona gran protecció solar afavorint l'aïllament a l'estiu mentre que a l'hivern deixa que el sol penetri fins el seu interior. 

-Sistema de calefacció de caldera de gas i radiadors. 

-Edifici de color blanc per tal de provocar la màxima refracció de la llum i la mínima absorció de les altes temperatures.

 

 

Client

Departament d'educació. Generalitat de Catalunya

Localització

C/ Ramon Berenguer. Mataró. Barcelona

Superfície

1.979m²

Any

1994

Projectes relacionats Equipaments